Ingrediënten

  • 4 uien
  • 2 wortelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram knolselderij
  • 1,5 kilo kalfswangen (schoongemaakt)
  • 300 gram boter
  • 2 blikjes tomatenpuree (140 gr.)
  • 600 ml rode wijn
  • 600 ml kalfsfond

Dit recept is voor 4 personen. Let op; dit gerecht moet circa 24 uur marineren!

Bereiding

  • Snij de wortelen, uien en knolselderij in grote stukken.
  • Pel en hak de teentjes knoflook fijn.
  • Smelt de boter in een grote pan en bak de groenten en knoflook kort aan.
  • Schep alles uit de pan en doe op een bord.
  • Zet het vuur hoog en laat de kalfswangen aan alle kanten dichtschroeien.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak aan. Dit is nodig om het te ontzuren.
  • Doe de groenten erbij en blus het af met de wijn en de kalfsfond.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan ongeveer 5 uur stoven.
    Het vlees is gaar als je het met twee vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.
  • Haal het vlees en de groenten uit de pan.
  • Kook de jus in tot er ongeveer een derde over is.
  • Afhankelijk van het aantal stukken wang verdeel je het vlees in porties. Leg die in de jus.
  • Doe het deksel op de pan en laat rusten.

Je kunt dit gerecht goed een dag van te voren klaarmaken. Zet de pan voor het serveren op een heel zacht vuurtje om op te warmen.

Bron: Smulweb

Nieuwste recepten