Ingrediënten

  • 6-8 plakjes of kleine blokjes rosbief
  • 100 gr eikenblad melange (of rucola of andere sla)
  • 3 tl pesto
  • 3 tl mayo
  • klein scheutje olie
  • pijnboompitten
  • halve rode ui
  • evt. cherrytomaatjes

Een carpaccio (salade) gaat er meestal wel in, maar in dit recept is geen carpaccio gebruikt maar rosbief. Alle ingrediënten voor deze rosbiefsalade zijn ook erg lekker op brood.

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min.

Bereidingswijze:
Begin met het roosteren van de pijnboompitten. Zet daarvoor een pan op het vuur (zonder olie) en rooster de pijnboompitten een paar minuten totdat ze wat bruiner zijn geworden. Let goed op want ze verbranden binnen een mum van tijd! Ondertussen snijd je de cherrytomaatjes en rode ui in stukjes. Meng in een bakje de pesto met de mayo. Voeg eventueel een heel klein scheutje olie toe als het iets te ‘dik’ is.

Verdeel ongeveer 6 tot 8 plakjes rosbief over twee borden. Verdeel wat sla, rucola of eikenblad melange over de rosbief. Verdeel vervolgens de pijnboompitten, ui, cherrytomaatjes en de pesto-mayo er overheen. Afmaken met een snufje peper en smullen maar!

Serveren als voorgerecht. Je kunt de salade ook als hoofdgerecht serveren maar dan moeten de porties iets groter en kun je er een broodje bij serveren.

Bron: lekkerensimpel.com

Nieuwste recepten