Ingrediënten

  • 1 kilo Hollands lamsvlees
  • verse koriander, tijm en rozemarijn
  • vers gemalen peperkorrels
  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook in grove stukken
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 200 gr gerookte spekjes of bacon
  • zout

Dit recept is voor 4 personen. Let op; dit gerecht moet circa 24 uur marineren!

Voorbereiding

Marineer het lamsvlees met olijfolie en verse citroen, rozemarijn, tijm en koriander. Pak het in folie in en leg het voor 24 uur in de koelkast.

Bereiding

Verwarm de oven op 170 graden. Haal het lamsvlees uit de folie en dep het droog en zorg dat de kruiden erop terug worden geplakt! Maak inkepingen in het vlees en stop daar stukjes knoflook in. Bestrooi het lamsvlees met peper en zout.
Bak de gerookte spekjes of bacon uit. Leg het lamsvlees in een ingevette ovenschaal. Snijd de sjalotjes in grove stukken en verdeel over het vlees. Daarna de uitgebakken spekjes of bacon erover.
Zet het vlees in de oven en laat het geheel in 2 1/2 uur langzaam gaar worden. Draai het vlees met enige regelmaat om en gooi overbodig vocht weg.

Serveertip

Voeg na 1 1/2 uur rozemarijn aardappeltjes toe en na 2 uur broccoli. De smaak van het vlees komt zo ook in de aardappeltjes en groente. Maar natuurlijk kun je het vlees ook apart serveren bij aardappeltjes en sla o.i.d.

Bron: Smulweb

Nieuwste recepten