
Onlangs hebben Canadese onderzoekers vastgesteld dat het eten van vlees en kaas juist goed is voor de gezondheid. Iets wat Soraya Smit vorig jaar in haar blog al heeft uitgelegd.
Meer rood vlees
In tegenstelling tot de gangbare aanbevolen hoeveelheden, adviseren deze wetenschappers om 3x zoveel zuivel en 1,5 keer zoveel rood vlees te eten. Uit het onderzoek onder 220.000 volwassenen blijkt dat deze consumptie zou leiden tot minder hartproblemen en een langer leven. De kans op vroegtijdig overlijden zou zelfs met zo’n 25% afnemen en de groep die veel meer kaas en vlees consumeerde lieten 22% minder hartaanvallen zien. Een herwaardering van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vlees en kaas zou dus op zijn plaats zijn, aldus dit onderzoek.
Nog meer voordelen
De onderzoekers van de McMaster Universiteit in Canada noemen verder als voordeel de vele nuttige bouwstoffen die in vlees zitten en de hoge voedingswaarde en verzadigingsgraad van vlees. Door het eten van dierlijke producten zouden mensen minder geneigd zijn om producten met veel koolhydraten en suikers te eten. Volgens onderzoeksleider Dr. Mente is het belangrijk dat de beschermende rol van verzadigde vetten in vlees opnieuw bekeken moet worden, zodat de opvattingen over het eten van vlees en kaas herzien kunnen worden.