

Ingrediënten:
• 800 gram runderstoofvlees
• 200 gram spekjes
• 2 wortels
• 2 uien
• 3 teentjes knoflook
• 400 ml rode wijn
• 500 ml runderbouillon
• 2 eetlepels bloem
• 2 eetlepels tomatenpuree
• 200 gram champignons
• 2 laurierblaadjes
• 1 takje tijm
• Zout en peper
Bereiding:
– Snijd het stoofvlees in grove stukken en bestrooi met bloem.
– Bak het vlees in een grote pan rondom bruin en haal uit de pan.
– Bak spekjes en voeg fijngesneden wortel, ui en knoflook toe. Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee.
– Blus af met rode wijn en voeg bouillon, vlees, laurier en tijm toe. Laat 3 uur zachtjes stoven.
– Bak de champignons apart en voeg toe aan de stoofpot voor het serveren.
Tip:
Serveer met aardappelpuree of stokbrood.


