Ingrediënten:

  • 1 varkensrollade van De Marktslager (ongeveer 1 kg)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml droge witte wijn of kippenbouillon (optioneel)

Bereiding:

– Haal de rollade 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 175°C.

– Dep de rollade droog met keukenpapier. Wrijf de rollade in met olijfolie en bestrooi rondom met zout en peper.

– Verdeel de fijngehakte knoflook over de rollade en leg de takjes tijm en rozemarijn bovenop.

– Verhit een braadpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Braad de rollade rondom goudbruin aan in ongeveer 5 minuten.

– Plaats de aangebraden rollade in een ovenschaal.

– Voeg de witte wijn of kippenbouillon toe aan de ovenschaal voor extra smaak en vocht (optioneel). Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

– Bak de rollade in het midden van de oven gedurende 60-75 minuten, of tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt voor een sappig resultaat.

– Haal de rollade uit de oven en laat deze, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen en het vlees mals blijft.

– Verwijder het rolladetouw voorzichtig. Snijd de rollade in dunne plakken en serveer met de vrijgekomen sappen uit de ovenschaal.

 

Tip:

Deze varkensrollade is heerlijk met geroosterde groenten en aardappelpuree. Voor een feestelijke tintje kunt u er een cranberrysaus of appelcompote bij serveren.

MEER KERSTrecepten