

Ingrediënten:
•4 kalfsschenkels
2 wortels
2 stengels bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram tomatenblokjes
200 ml witte wijn
500 ml runderbouillon
2 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
rasp van 1 citroen (voor gremolata)
1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
– Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de kalfsschenkels goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
– Fruit de fijngesneden ui, wortel, bleekselderij en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
– Blus af met witte wijn en voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.
– Leg de kalfsschenkels terug in de pan, dek af en plaats in de oven. Laat 2 uur stoven.
– Maak de gremolata door citroenrasp en peterselie te mengen. Serveer de ossobuco met gremolata.
Tip:
Serveer met risotto of polenta voor een complete maaltijd.


