Ingrediënten

  • 1 kilo Bloemstuk in grote stukken
  • 1 kilo uien in ringen
  • 1 tl. karwijzaad
  • 1 tl. marjoraan
  • 1 tl. zoete paprikapoeder
  • 2 verse paprika’s in stukjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 kopje witte wijn
  • zout / peper

De dagen worden kouder, de nachten langer en de verwarming is al een paar keer aan geweest. Kortom; de herfst is nu echt begonnen! Wat is er heerlijker met dit weer om een goede goulash te maken? Wederom een klassieker uit het receptenarchief van Janet Smit.

Bereiding:

Kruid het vlees met karwijzaad, marjoraan en paprikapoeder en braad het aan in de pan. Na circa 5 minuten kleurt het vlees bruin en voeg je de wijn, uien en paprika toe. Laat de goulash twee uur stoven op een laag vuur met de deksel schuin op de pan. Op zich heeft dit gerecht al voldoende smaak van zichzelf, maar je kunt eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen.

Deze goulash is heerlijk met gekookte aardappels en rode bieten.

Eet smakelijk!

Bron: Janet Smit

Nieuwste recepten