

Ingrediënten:
- 1 kilo buikspek (met zwoerd)
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel mosterd
- 2 takjes tijm
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 150°C. Maak met een scherp mes een ruitpatroon in het zwoerd van het buikspek, maar snijd niet te diep.
– Meng de honing, mosterd, tijm, knoflook en olijfolie tot een marinade. Wrijf het buikspek rondom in met dit mengsel en bestrooi met zout en peper.
– Plaats het buikspek in een ovenschaal met de zwoerdkant naar boven. Voeg een klein beetje water toe aan de ovenschaal om uitdroging te voorkomen.
– Bak het buikspek 3-4 uur langzaam in de oven tot het zacht en mals is. Zet de laatste 10 minuten de grill aan om het zwoerd krokant te maken.
– Laat het buikspek 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Tip:
Lekker met gegrilde groenten en een frisse appelcompote.


