Ingrediënten:

  • 1 kilo buikspek (met zwoerd)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 150°C. Maak met een scherp mes een ruitpatroon in het zwoerd van het buikspek, maar snijd niet te diep.

– Meng de honing, mosterd, tijm, knoflook en olijfolie tot een marinade. Wrijf het buikspek rondom in met dit mengsel en bestrooi met zout en peper.

– Plaats het buikspek in een ovenschaal met de zwoerdkant naar boven. Voeg een klein beetje water toe aan de ovenschaal om uitdroging te voorkomen.

– Bak het buikspek 3-4 uur langzaam in de oven tot het zacht en mals is. Zet de laatste 10 minuten de grill aan om het zwoerd krokant te maken.

– Laat het buikspek 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

 

Tip:

Lekker met gegrilde groenten en een frisse appelcompote.

MEER KERSTrecepten