

Ingrediënten:
- 4 ribeye steaks (circa 200 gram per stuk)
- 2 takjes verse rozemarijn
- 3 teentjes knoflook
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
– Haal de ribeyes 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.
– Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf beide kanten in met olijfolie, peper en zout.
– Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en rozemarijn toe. Laat de smaken 5 minuten intrekken en zet apart.
– Verwarm de BBQ tot een temperatuur van circa 200 graden.
– Gebruik direct vuur (boven de kooltjes) voor een mooie grill en indirect vuur om het vlees verder te garen.
– Leg de ribeyes boven direct vuur en grill 2-3 minuten per kant voor een mooie korst.
– Verplaats ze daarna naar indirect vuur en laat ze nog 4-6 minuten doorgaren tot een kerntemperatuur van 52 graden (medium-rare).
– Laat de ribeyes 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Besprenkel met de knoflook-rozemarijnboter en serveer direct.
Tip:
Combineer met gegrilde groenten zoals paprika, courgette en rode ui. Serveer met een volle rode wijn, zoals een Malbec of Syrah.


