De bereiding van de rollades verschilt iets per soort. Deze week vertellen we over onze spekrollade. 

– We gaan uit van een rollade van 1 kilo

– Warm de oven voor op 200 °C
– Bak de rollade in ruim boter rondom bruin. Wij hebben een braadpan gebruikt die ook de oven in kan. Heb je die niet? Doe de rollade met het braadvocht over in een braadslee.
– Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees.
– Plaats de rollade op het middelste rooster van de oven.

– Braad het vlees in circa 1 uur gaar.
– Giet elk kwartier wat braadvocht over de rollade. Zo krijg je een knapperig korstje.

– De rollade is klaar bij een kerntemperatuur van 70 °C.

– Haal de rollade uit de oven en laat een paar minuten rusten, voordat je hem aansnijdt.

– Deze rollade smaakt heerlijk met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes.
– Eet smakelijk!

Nieuwste recepten