

Ingrediënten:
- 2 varkenshaasjes (ongeveer 300 gram elk)
- 1 appel (geschild en in kleine blokjes)
- 50 gram walnoten (grof gehakt)
- 2 eetlepels roomkaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- zout en peper naar smaak
- 2 takjes tijm
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenshaasjes over de lengte in, maar niet helemaal door, zodat je ze kunt vullen.
– Meng de appelblokjes, gehakte walnoten en roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.
– Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en bind ze dicht met keukentouw.
– Verhit olijfolie in een koekenpan en braad de varkenshaasjes rondom goudbruin aan. Leg ze daarna in een ovenschaal.
– Bestrijk de varkenshaasjes met honing en leg de takjes tijm erop. Plaats in de oven en bak 15-20 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
– Laat de varkenshaasjes 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.
Tip:
Serveer met een romige aardappelpuree en een frisse salade voor een compleet gerecht.


