Ingrediënten:

  • 2 varkenshaasjes (ongeveer 300 gram elk)
  • 1 appel (geschild en in kleine blokjes)
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper naar smaak
  • 2 takjes tijm

Bereiding:

-Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenshaasjes over de lengte in, maar niet helemaal door, zodat je ze kunt vullen.

– Meng de appelblokjes, gehakte walnoten en roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.

– Vul de varkenshaasjes met dit mengsel en bind ze dicht met keukentouw.

– Verhit olijfolie in een koekenpan en braad de varkenshaasjes rondom goudbruin aan. Leg ze daarna in een ovenschaal.

– Bestrijk de varkenshaasjes met honing en leg de takjes tijm erop. Plaats in de oven en bak 15-20 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid.

– Laat de varkenshaasjes 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.

 

Tip:

Serveer met een romige aardappelpuree en een frisse salade voor een compleet gerecht.

MEER KERSTrecepten