

Ingrediënten:
- 1 varkensrollade van De Marktslager (ongeveer 1 kg)
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 ml droge witte wijn of kippenbouillon (optioneel)
Bereiding:
– Haal de rollade 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 175°C.
– Dep de rollade droog met keukenpapier. Wrijf de rollade in met olijfolie en bestrooi rondom met zout en peper.
– Verdeel de fijngehakte knoflook over de rollade en leg de takjes tijm en rozemarijn bovenop.
– Verhit een braadpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Braad de rollade rondom goudbruin aan in ongeveer 5 minuten.
– Plaats de aangebraden rollade in een ovenschaal.
– Voeg de witte wijn of kippenbouillon toe aan de ovenschaal voor extra smaak en vocht (optioneel). Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
– Bak de rollade in het midden van de oven gedurende 60-75 minuten, of tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt voor een sappig resultaat.
– Haal de rollade uit de oven en laat deze, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen en het vlees mals blijft.
– Verwijder het rolladetouw voorzichtig. Snijd de rollade in dunne plakken en serveer met de vrijgekomen sappen uit de ovenschaal.
Tip:
Deze varkensrollade is heerlijk met geroosterde groenten en aardappelpuree. Voor een feestelijke tintje kunt u er een cranberrysaus of appelcompote bij serveren.


